01-12-2010
Bilet de călătorie pe autobuzele STP Alba Iulia prin sms
Societatea de Transport Public Alba Iulia revoluţionează sistemul de plată a biletelor de călătorie cu autobuzul. STP Alba Iulia a introdus zilele trecute procedura de procurare a legitimaţiilor de transport prin SMS, în condiţiile în care majoritatea călătorilor sunt posesori de telefoane mobile, ideea directorului STP Alba Iulia, Stelian Nicola, este foarte bună. Călătorii vor trebui doar să trimită un SMS la numărul 7477 disponibil în reţelele de telefonie mobilă Vodafone şi Orange, mesaj care costă 0,3 euro, la care se adaugă TVA, ajungându-se la preţul unui bilet de 1,6 lei, cu TVA inclus (deci mai ieftin cu 0,2 lei decât cel cumpărat în mod clasic de la şofer sau prin sistemul european, de la automatele din staţii). La 1 Decembrie, compania SimPlus împreună cu S.T.P. Alba Iulia au lansat, în exclusivitate pentru România, un serviciu unic, plata biletelor de autobuz prin sms. Locuitorii din Alba Iulia beneficiază astfel de avantajele unuia dintre cele mai moderne sisteme de management al traficului din România.

Astfel, călătorii vor putea să-şi plătească biletul de autobuz trimiţând un sms la numărul 7477, număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă Vodafone şi Orange, costul sms-ului fiind în valoare de 30 cenţi + TVA.

În momentul în care cetăţenii vor urca în autobuz vor trimite un sms, fără text, la numărul 7477. În cateva secunde vor primi un cod care va confirma că tranzacţia s-a efectuat. Alături de codul de confirmare va fi trecută şi ora până la care este valabil biletul de călătorie. Obligaţia călătorilor este să păstreze sms-ul primit până la expirarea călătoriei, iar în caz de control vor fi obligaţi să-l arate organelor competente.

“Suntem atenţi întotdeauna la cererile călătorilor noştri, sperăm ca utilizarea telefonului mobil pentru achitarea călătoriei să fie bine primită de cetăţeni. Această decizie se încadrează într-o strategie de management al traficului pe care noi o implementăm în Alba Iulia,” a declarat Nicola Stelian, Director General STP Alba Iulia.