26-05-2011
Proiecte pentru tineri: Party Bus
Un autobuz transformat de elevii liceelor din Alba Iulia într-o adevărată dovadă de talent artistic a fost pus în circulaţie pe traseele Societăţii de Transport Public (STP) Alba. Este vorba de rezultatul unei provocări oferite de administraţia locală tinerilor din Alba Iulia, care şi-au materializat ideile de amenajare pentru interiorul autobuzului. Maşina a fost pusă la dispoziţie de STP Alba, sub denumirea de Party Bus şi a fost iniţial destinată elevilor, pentru deplasările şi activităţile întreprinse de aceştia în viitor.

Directorul STP Alba, Stelian Nicola, a precizat că Party Bus-ul este utilizat în regim de transport călători şi este pus în circulaţie pe liniile din Alba Iulia.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia s-au întâlnit, la mijlocul lunii aprilie, cu elevii şi conducerea liceelor, pentru a colecta propuneri concrete privind design-ul autobuzului. Party Bus-ul va fi prezentat albaiulienilor cu ocazia Zilelor Oraşului.

Proiectul este susţinut exclusiv din bugetul local şi va fi cuprins în finanţările alocate Zilelor Oraşului. Potrivit viceprimarului Paul Voicu, disponibilitatea susţinerii proiectului de către Consiliul Local este de aproximativ 30.000 de lei.

Tot în aprilie, elevii liceelor din Alba Iulia au fost invitaţi să devină creativi şi să compună un imn al liceului. “Următoarea lună (n.r. – mai) este luna în care elevii din liceele şi colegiile din Alba Iulia se vor întrece în materie de creaţie muzicală. Primăria şi Consiliul Judeţean le vor asigura acestora condiţiile necesare (studio de înregistrări profesionist) pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai creativ cu putinţă. Până la zilele oraşului, elevii sunt chemaţi să-şi compună şi să înregistreze Imnul liceului. Fiecare instituţie va avea o perioadă alocată pentru asta, urmând ca, la final, să aibă loc o competiţe live pe scena zilelor oraşului, când se va desemna cel mai bun imn”, a declarat, la acel moment, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coşer.