13-01-2011
S.T.P. Alba se ridică spre excelenţă
Că “omul sfinţeşte locul” ştim de mult, dar să atingi un nivel de perfecţiune, mai ales în condiţiile vitrege ale timpului nostru, înseamnă chibzuinţă, înseamnă capacitate de selectare a elementelor care să propulseze activitatea spre performanţă şi, peste toate, înseamnă bun-simţ.

Neîndoielnic, bunul-simţ se revarsă de la conducător spre subalterni, dar lăudabil este că s-a cultivat în sol fertil, că orientarea respectabilului director a găsit în lucrătorii săi o rezonanţă de apreciat prin decenţă în conduita faţă de călători, prin eleganţa vestimentaţiei, prin politeţea vorbirii. Când îl auzi pe şofer: “uşor, măicuţă, că nu ne grăbim!”, când asişti la reproşuri indecente ale vreunui călător la o frână, iar el tace sau motivează calm, când, neobservându-te la timp, opreşte la 10-15 metri şi te asteaptă, cerându-şi şi scuze, apoi, când vezi la intrare în autobuz un covoraş pe care să-ţi ştergi tălpile, îţi vine a face o plecăciune în faţa şoferului, reprezentant al S.T.P. pe străzile oraşului.

Acum, în atmosferă de iarnă, S.T.P. ne încălzeşte nu numai cu atmosfera din autobuze, ci şi prin confortul şi curăţenia mijloacelor de transport, care impune un asemenea respect, încât nimeni nu mai îndrăzneşte să lase mizerie în urma sa. Prin toate aspectele semnalate şi, mai ales, prin ultima realizare, aceea de anunţare în parcurs a staţiilor următoare, a timpului de aşteptat în staţie, precum şi informaţii despre istoria oraşului sau în scop turistic, S.T.P. săvârşeşte un act civilizator, de educaţie civică, pentru care adresăm cuvânt de mulţumire şi felicitări! ARTICOL ziarulunirea.ro